Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt
mięso mielone 1/2 kg
pieprz
papryka mielona
Papryka ostra mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
cebula 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć, ściąć końcówki, przekroić wzdłuż i wydrążyć
Krok 1 - Cukinia nadziewana foto
2
Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać mięso i podsmażyć, doprawić do smaku. Napełnić cukinię
Krok 2 - Cukinia nadziewana foto
3
Cukinie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać 20 minut. Wyjąc i posypać startym serem. Zapiec 5 minut.
Krok 3 - Cukinia nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.10.2012 13:06
bardzo dobra w tym wydaniu
Stenka 02.09.2012 11:34
apetyczne
teresa18 16.06.2012 13:50
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak