Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z morelą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 700 g
suszona morela 15 sztuk
majeranek 3 lyzki
napar z Earl Grey 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z morelą

Schab dokładnie myjemy. Nacieramy go solą, pieprzem oraz majerankiem. Następnie zalewamy naparem przygotowanym z herbaty Earl Grey. Mięso nadziewamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i wkłądamy na kilka godzin do lodówki. Następnie wzdłuż schabu robimy nacięcie długim nożem i faszerujemy go suszonymi morelami. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. godziny. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 220 stopniach, kolejno zmniejszamy do 190.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 29.11.2013 19:07
z morelą jeszcze nie próbowałam, musi być pyszny :)
Anna133 26.11.2012 20:54
nie ma nic lepszego :)
parysek10 25.08.2012 19:11
coś wspaniałego
Stenka 30.06.2012 19:55
też tak robię
niedozywiona 16.06.2012 16:54
mogłabym go zjadać kilogramami. na zmianę z nadziewanym śliwką.
agunesu 16.06.2012 14:44
pyszny schabik
aginaa 16.06.2012 10:26
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak