Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z mozzarellą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
cebula 1 szt
kostka warzywna 1 szt
biała część pora 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 op
cukier trzcinowy 1,5 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz czarny
makaron gwiazdki 1 filiżanka
ser mozzarella 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z mozzarellą

Zagotowujemy wodę z porcją rosołową, selerem, pietruszką, cebulą i selerem i 1 łyżeczką soli, ściągamy szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. Dodajemy kostkę warzywną, kolorowy pieprz, marchew pokrojoną w plastry i gotujemy 20 minut, dodajemy cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypujemy 1,5 łyżki cukru dla złamania kwasu koncentratu, doprawiamy solą morską prowansalską i czarnym pieprzem i gotujemy dalej. Wsypujemy filiżankę drobnego makaronu typu gwiazdki i gotujemy do miękkości makaronu ok. 7 minut. Rozlewamy zupę do miseczek i dekorujemy pokrojonym w kostkę serem mozzarella i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.11.2015 18:37
jadłam i dobra
ewelina/bunia 22.08.2012 13:21
ciekawe połączenie
bietka 15.08.2012 08:19
ciekawy przepis
Rafał10 02.07.2012 11:27
Świetna zupka !!! Super pomysł z tą mozarellą :)
pacpaw 25.06.2012 22:33
świetne urozmaicenie dla pomidorówki
ronald88 16.06.2012 20:16
super
Ankha 16.06.2012 19:24
Mniam,mozzarella tak ładnie się rozpuszcza
caralajna 16.06.2012 08:36
fantastyczna zupa
gosia47-47 16.06.2012 08:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak