Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z młodymi warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rozołowa przednia 3 szt
młoda marchewka 3 szt
młody por 1 szt
młoda marchewka 1 szt
młody seler wraz z nacią 1 szt
cebula 1 szt
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
makaron wstążki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z młodymi warzywami

Do dużego garnka wkładamy porcje rosołowe i zalewamy zimną wodą. Dodajemy umyte warzywa (nie obierałam ich ze skórki), cebulę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarnach, 1 ziarno ziela angielskiego, 1 liść laurowy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu , musimy uważać aby rosół się nie zagotował, ma tylko lekko pyrkać. Gotujmy na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. Na koniec doprawiamy mielonym pieprzem i ewentualnie solą i maggi. Marchewkę i mięso wyciągamy z rosołu, układamy na dużym talerzu. Na talerz wykładamy porcję makaronu, na środku układamy plasterki młodej marchewki. Zalewamy wrzącym rosołem, posypujemy świeżą natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.06.2012 22:31
makaron wygląda jak robiony ręcznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak