Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
woda
olej
sól szczypta
jajko 1 sztuka
jagody 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jagodami

Mąkę, jajko, sól, ciepłą wodę i olej wymieszać ze sobą i zagnieść na sprężyste ciasto. W przypadku zbyt twardego ciasta dodać olej lub letnią wodę natomiast gdy będzie za rzadkie dodać mąki. W moim przypadku wspomogłam się malakserem. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować, wykrawać za pomocą szklanki dowolne okręgi. Faszerując jagodami lepić pierożki. Pierogi wrzucać na wrzącą wodę, poczekać aż wypłyną na wierzch i chwilę gotować. Całość podawać polane jogurtem naturalnym. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 14.09.2012 08:56
pyszne
iziona 16.06.2012 07:08
Tez już robiłam w tym roku, ale było pysznie:)
Karolinka111 16.06.2012 06:52
az latem powialo pycha
1j1o1l1a1 16.06.2012 01:37
pierogi z jagodami - hit kulinarny czerwiec/lipiec :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak