Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z tuńczykiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 0,5 paczki
pomidory w puszce 1 puszka
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
groszek konserwowy 1 puszka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z tuńczykiem i groszkiem

Makaron ugotować all dente. W rondlu podsmażyć oliwę, wrzucić pokrojony czosnek, tuńczyk, lekko podsmażyć, zalać pomidorami. Dusić chwilę, pod koniec dodać groszek, przyprawić i dodać bazylię. Lekko jeszcze gotować. Połączyć z makaronem, na wierzchu posypać serem (parmezanem).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak