Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 20 g
tłuszcz 50 g
cebul 0,5 szt
mąka pszenna 50 g
śmietana 100 g
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.Z tłuszczu cebuli i mąki sporządzić zasmażkę.Wywar przestudzić rozprowadzić nim zasmażkę zagotować, przetrzeć przez sito.Do sosu dodać drobno posiekane grzyby, doprawić do smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 31.12.2013 12:22
Dobry sosik
Kate131 21.02.2013 10:35
dobry
Betka 09.12.2012 11:29
mmm smaczny;)
mewilla 20.07.2012 18:23
mniam
ankaryba 19.06.2012 21:53
smaczny :-)
Andysz 18.06.2012 14:01
Fajny!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak