Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
pieczarki 20 dkg
śmietana 150 gram
cebula 2 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: karp z pieczarkami

Karpia kroimy w dzwonka,solimy doprawiamy pieprzem,obtaczamy w mące i smazymy na oleju z obu stron.Usmażoną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczarki smażymy z cebulą i dodajemy do ryby,całość zalewamy śmietaną i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Rybę należy wyjąć gdy śmietana wsiąknie całkowicie w karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 29.07.2012 17:09
smaczny
dorotka0000025 02.07.2012 13:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak