Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zagęszczona marchewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 750 g
mąka pszenna 10 g
masło 25 g
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zagęszczona marchewka

Oczyszczoną marchewkę pokroić w kosteczkę, ugotować pod przykryciem w małej ilości wody z dodatkiem soli i częścią masła.Miękką marchew odstawić z płyty,mieszając oprószyć mąką wymieszaną z cukrem. Zagotować dodać resztę masła. Doprawić do smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 22.02.2013 21:47
mniamm
Betka 18.07.2012 09:15
lubię taką!;)
Andysz 18.06.2012 14:01
mmm bardzo ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak