Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROŻDZOWY Z JABŁKIEM I POSYPKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
margaryna 1 szt
mleko 0,5 l
drożdże 10 dag
jajko 2 szt
jabłka 5 szt
POSYPKA
margaryna 0,5 szt
cukier 0,5 szkl
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDZOWY Z JABŁKIEM I POSYPKĄ

Margarynę rozpuścić w dużym garnku. W mleku rozrobić drożdże i dać do margaryny. Tak samo dodać jajka, cukier i cukier waniliowy wszystko razem dobrze wymieszać. Na koniec dodać mąki tyle żeby ciasto odchodziło od ręki. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem. Gdy wyrośnie nakładać na brytfankę posmarowaną tłuszczem. Na to dajemy jabłka starte na tarce, odsączone i posypane cukrem I na koniec posypka.
POSYPKA: margarynę, cukier ugniatamy, i dodajemy maki żeby nie przyklejało się do rak. Pieczemy godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 15.06.2012 23:12
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak