Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 40 dkg
woda 1,5 litra
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Łodygi rabarbaru bardzo dokładnie obrać i opłukać. Każdą z obranych łodyg pokroić na drobne kostki i włożyć od garnka.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru foto
2
Owoce zalać 1 ½ litra wody. Zagotować. Kompot gotować około 7 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru foto
3
Posłodzić od smaku cukrem lub słodzikiem. Przelać do szklaneczek.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.08.2013 11:00
bardzo lubie :)
EmciaPichci 30.07.2013 10:36
smak lata!
pestka 04.07.2013 09:22
świetny kompot
Dorian 16.06.2013 23:22
pyszny kompocik
smakowita 23.08.2012 21:54
pychotka
motyl 06.07.2012 15:30
super
olkaaa 29.06.2012 08:07
bardzo go lubię
kate.500 29.06.2012 07:54
super
RenataZ-et 19.06.2012 20:38
bardzo lubię taki kompot
Amellia 16.06.2012 08:46
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak