Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty marmurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5
masła 15 dag
cukru 1 szkl
cukier waniliowy
mąki 3,5 szkl
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mleko 1 szkl
zapach cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty marmurek

Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj masło razem z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawaj żółtka. Masę połącz z pianą ubitą z białek.

Przygotowaną masę podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj 1,5 szklanki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao oraz pół szklanki mleka. Do drugiej dodaj 2 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, pół szklanki mleka i zapach cytrynowy.

Oba ciasta na przemian wylewaj do formy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch. Piecz 60 minut w temp. 180ºC. Gotowe ciasto ostudź, polej lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak