Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo - porzeczkowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
porzeczka czerwona 1 kg
cukier 1 kg
woda 4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo - porzeczkowy.

Owoce umyć. Truskawki obrać z szypułek, a porzeczki z krzaczków. Włożyć pół na pół do słoików. Wodę zagotować, dodać cukier i zalać słoiki. Pasteryzować15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak