Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KEBAB NA PATYKU

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
cebula 2 szt
jajko 1 szt
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat 2-3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KEBAB NA PATYKU

Kroki postępowania

1
Cebule obrać i drobno pokroić.Koperek opłukać,osuszyć i drobno posiekać.
Krok 1 - KEBAB NA PATYKU foto
2
Mięso przełożyć do miski ,dodać pokrojoną cebulę i koperek.Całość przyprawić solą,pieprzem, dodać kebab i jajko.Wyrobić do połączenia składników.
Krok 2 - KEBAB NA PATYKU foto
3
Uformować podłużne wałeczki,nadziać na patyki od szaszłyków.Obsmażyć z obu stron na gorącym oleju lub na grillu,na złoty kolor z każdej strony.Podawać na zimno jak i na ciepło jako danie lub przekąskę.
Krok 3 - KEBAB NA PATYKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.08.2013 11:02
świetny pomysł
adelajda 23.07.2013 18:34
robiłam podobne !!
Wafelek2601 18.01.2013 09:09
Rewelacyjnie wyglądają
angelika4 10.08.2012 18:51
mmm pychota
Krystyna32 18.07.2012 16:41
extra
kate.500 03.07.2012 10:18
super
Beatris 16.06.2012 10:01
Moja rodzina bardzo lubi takie mięsko z grilla.
paulisia_elk 15.06.2012 21:30
bardzo apetycznie wyglądają
motyl 15.06.2012 20:30
super
motyl 15.06.2012 20:30
super
ziutula
ziutula 15.06.2012 20:04
dla mnie z sosem czosnkowym...poprosze o 1 patyczek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak