Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane wątróbki drobiowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dkg.
boczek wędzony 25 dkg.
papryka czerwona 2 szt.
papryczka chili 1 strąk
cebula 3 szt.
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane wątróbki drobiowe na ostro

chili umyć przekroić usunąć nasionka i drobno posiekać,paprykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki,cebule obrać pokroić w krążki boczek i wątróbkę pokroić na kawałki wątróbkę opłukać,pokrojone warzywa i wątróbkę oraz posiekaną chili skropić oliwą oprószyć Kucharkiem całość wymieszać i nadziewać na patyki do szaszłyka aż do wyczerpania się składników układać na rozgrzanym ruszcie i piec ok.20min.często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.05.2013 23:28
bardzo fajny przepis
Wafelek2601 08.07.2012 13:08
Ciekawi mnie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak