Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól lub
przyprawa do dań do smaku
pieprz do smaku
pesto 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki

Kroki postępowania

1
-Mięso z halibuta pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
-W miseczce umieścić pesto ,wymieszać z oliwą i łyżką soku cytrynowego , włożyć kawałki ryby, obtoczyć w sosie i pozostawić w chłodnym miejscu 5 -10 min.
Krok 1 - Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki foto
2
-Paprykę umyć, obrać i pokroić w kostkę.
-Kawałki ryby nakładać na przemian z kolorową papryką na patyczki szaszłykowe.
-Delikatnie doprawić dowolną przyprawą smakową do dań /lub solą/, świeżo zmielonym pieprzem
Krok 2 - Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki foto
3
ułożyć na tacce aluminiowej lub patelni i grillować ok. 8 minut obracając szaszłyki od czasu do czasu by mięso i warzywa smażyły się równomiernie z każdej strony. W czasie grillowania mięso można smarować sosem z marynaty.
Krok 3 - Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki foto
4
Szaszłyki podawać z dodatkiem sałaty z kaszki kuskus z warzywami.
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/230275/salatka-z-kaszki-kuskus-z-papryka.html
Krok 4 - Szaszłyki z halibuta i kolorowej papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak