Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z mielonej wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 1/2 kg.
cebula
Kucharek przyprawa uniwersalna
bułka tarta pikantna
cukinia 1 szt.
czosnek 2 główki
papryka czerwona 2 szt.
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z mielonej wołowiny

cebulę posiekać dodać do mięsa doprawić Kucharkiem do smaku oraz pieprzem wyrobić na jednolitą masę i formować niewielkie kulki obtaczać je w bułce tartej układać na tacce aluminiowej i podpiec na rozgrzanym ruszcie,warzywa umyć,cukinię pokroić w plasterki,paprykę a paski pokrojone warzywa skropić oliwą nadziewać na patyki do szaszłyka na przemian z kulkami mięsa oraz nie obranymi ząbkami czosnku i upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.01.2014 08:17
pyszne danie
m1monika 23.12.2013 10:38
lubię szaszłyki :-)
Motorek 27.07.2012 08:37
super takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak