Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyż
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie własnym

Żeberka płuczemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Mięso nacieramy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na ok 1 h. Po tym czasie żeberka oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Mięso przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu przesmażamy drobną posiekaną cebulę, którą następnie ddajemy do mięsa. Żeberka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.02.2014 16:47
jak dawno nie jadłam a bardzo lubię :)
berys18 31.03.2013 23:22
pycha żeberka
Adam/ZUB3R 12.01.2013 13:37
lubię takie
Pani Domu 07.10.2012 11:35
pyszne żeberka z pysznym sosie
ankaryba 05.09.2012 09:03
bardzo lubię żeberka :-)
kamyk 30.08.2012 14:55
jak dawno nie jadłem żeberek
Motorek 16.08.2012 08:33
smaczne
olkaaa 26.06.2012 08:40
żeberka są pyszne
KOBRA 19.06.2012 22:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak