Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy deser z mleka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
mleko 1 litr
cukier 8 łyżek
piana z jaj 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
olejek migdałowy 1 buteleczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy deser z mleka

Galaretki rozrobić w połowie ilości wody wskazanej na opakowaniu (ok. 1 szklanka). Wylać na płaskie talerze i pozostawić do stężenia. Mleko zagotować z cukrem i zostawić do wystygnięcia. Potem uprzednio rozpuszczoną żelatynę, pianę z 4 białek i zapach migdałowy wymiksować z mlekiem.
Galaretkę pokroić w kostkę, rozłożyć do naczyń i zalać mlekiem. Odstawić do lodówki aż stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 22.01.2013 13:45
slicznyi pewnie smaczny
Maniek2 22.09.2012 19:44
super
matesko 20.09.2012 09:17
wykorzystam przepis
janek64 01.09.2012 18:11
Prosto a skutecznie. Wspaniały deser :)
Wacław 28.08.2012 10:50
pyszny ten deser !
Łukasz15 05.08.2012 14:01
Super
Betka 30.07.2012 16:09
rewelacja;)
bartek8585 18.06.2012 17:33
moja żona robi podobny-aczkolwiek dodaje znacznie mniej aromatu.kilka kropel
elka4621 15.06.2012 21:32
apetyczne
parysek10 15.06.2012 19:43
ciekawe
EWI 15.06.2012 17:38
świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak