Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki szynkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka parmeńska 20 dkg.
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
małże 1 w słoiku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki szynkowe

plasterki szynki składać na cztery części,małże osączyć,czosnek obrać ze skórki,zmiażdżyć włożyć do naczynia połączyć z sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym do przygotowanego sosu włożyć osączone małże wymieszać i nadziewać na wykałaczki na zmianę szynkę i małże do wyczerpania się składników układać na aluminiowej folii podgrzać i podawać z sosem pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.02.2014 10:30
ciekawe danie
Izabela28 03.09.2012 09:52
szaszłyki dla tych, co lubią małże:)
EWI 15.06.2012 17:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak