Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz białoruski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja włoszczyzny
puszka fasoli konserwowej
buraki 3
mała puszka koncentratu pomidorowego
cebula 1
smalcu łyżka
mąki 0,5 łyżki
sok buraczany w kartonie
ząbki czosnku 2
kostka rosołowa
posiekanego koperku 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz białoruski

Włoszczyznę i buraki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić na połowie smalcu, zalać wodą, tak by warzywa były tylko przykryte, dodać umyte i namoczone wcześniej grzybki, przypieczoną nad gazem cebulę oraz wszystkie przyprawy. Gotować pod przykryciem. Gdy warzywa będą już miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, fasolę z puszki, sok buraczany, kostkę rosołową oraz zmiażdżony z solą czosnek. Resztę smalcu stopić, wsypać mąkę i smażyć, mieszając, aż nabierze żółtego koloru, zasmażką zagęścić zupę. Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 22.09.2010 17:23
super
Lidia11 22.09.2010 16:17
fajny przepis
marzencia2007 21.09.2010 16:47
a ja bardz lube taki barszczyk z pierożkami ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak