Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dufinki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
mąka 0.5 szklanki
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dufinki z pieczarkami

Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy i mielimy przez maszynkę. Do ostudzonych wbijamy jajko i wsypujemy mąkę po czym wyrabiamy na jednolita masę. Przyprawiamy sola i pieprzem. Na patelni podsmażamy cebulę po czym dodajemy pokrojone drobno pieczarki. Osączone przyprawiamy solą. pieprzem i magą. Z ciasta z ziemniaków formujemy kulki które ręka spłaszczamy i kładziemy na nich farsz pieczarkowy.Zlepiamy kule, po czym panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na grącym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 29.06.2012 21:48
fajny
malaczarna23 28.06.2012 10:22
bardzo lubię
kamyk 25.06.2012 09:52
ciekawe jak smakują, szkoda że zdjecia nie ma , ale przepis może się przydać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak