Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna pół kg
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
ser biały 1 kostka
żółtko jajek 1 szt.
cukier 3 łyżki
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Ser wymieszać z cukrem i żółtkiem. Przesiać mąkę, dodać wodę, sól i olej. Za pomocą łyżki mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wyrabiamy ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki, nadziewamy farszem, zalepiamy brzegi. Gotujemy około 3 minuty. Podajemy polane śmietaną z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 08.09.2013 19:30
bardzo często robię takie pierożki
dianix 21.07.2012 17:51
piękne pierożki
Marta1986 20.07.2012 19:47
super
Madziela 19.07.2012 11:16
chyba niedlugo je zrobie :)
daria2911 15.06.2012 16:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak