Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LECZO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 300 gram
cebula 3 szt
pomidor 2 szt
pieczarki 200 gram
koperek 1/2 pęczka
leczo-fix 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: LECZO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Kroki postępowania

1
Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na patelni.
Krok 1 - LECZO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ foto
2
Cebule obrać i pokroić w półplastry.Pieczarki obrane pokroić w cienkie plasterki.Przesmażyć również na patelni.Dodać pokrojone i obrane ze skóry pomidory i dodać do cebuli.Chwilkę przesmażać i dodać podsmażoną kiełbasę .Przyprawić pieprzem i delikatnie solą,w zależności jak słona jest kiełbasa.
Krok 2 - LECZO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ foto
3
Dodać posiekany koper.Leczo fix rozprowadzić w 250 ml wody i zalać warzywa .Dusić do chwili aż potrawa się zagęści.Podawać z pieczywem.
Krok 3 - LECZO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.02.2014 07:35
muszę spróbować
pajbek 09.06.2013 22:48
takiego leczo jeszcze nie jadłam :-) Super
Wafelek2601 27.01.2013 22:29
Fajny pomysł na pyszne leczo
kate.500 16.01.2013 08:20
pyszny pomysl
Krystyna32 27.08.2012 06:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak