Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony łosoś na grillu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 4 szt.
sok z cytryny 1/2 szt.
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek 4 łyżki
oliwa 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony łosoś na grillu

dzwonka łososia jeśli ma łuski to najpierw sprawić umyć osuszyć natrzeć solą i Kucharkiem odstawić na godzinę pod przykryciem w chłodne miejsce,układać na folii aluminiowej posypać wiórkami masła lub skropić oliwą folię szczelnie zamknąć układać na rozgrzanym ruszcie i piec po 10min.a każdej strony,tuż przed podaniem grillowanej ryby obficie skropić sokiem z cytryny i posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 06.11.2013 14:45
bardzo dobra rybka
Łukasz15 31.10.2013 09:38
Bardzo dobry
Ada-Gaba 20.07.2013 07:24
bardzo lubimy
Wafelek2601 14.04.2013 12:30
Super rybka
Motorek 14.10.2012 08:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak