Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1/2 kg.
boczek wędzony 10 dkg.
cytryna
sok pomarańczowy 1 szkl.
limonka 2 szt.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk cytrynowy

mięso opłukać pokroić w poprzek włókien w kostkę sok z pomarańczy wymieszać ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i włożyć pokrojone kawałki mięsa odstawić na godzinę aby mięso nabrało aromatu i skruszało wyjąć,osączyć oprószyć solą i pieprzem limonki wyszorować sparzyć wrzątkiem i pokroić na cząstki razem ze skórką,boczek pokroić w słupki,na patyki do szaszłyka nadziewać wołowinę,limonkę i boczek i tak do wyczerpania się składników układać na ruszcie i upiec po 5min.z każdej strony,podawać z sałatkami owocowymi najlepiej na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.03.2014 18:42
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak