Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa
Marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zalać 1 szklanką wody, przykryć i poddusić razem tak żeby wszystko trochę zmiękło.
W tym czasie pokroić w paski paprykę konserwową i ogórki z sałatki szwedzkiej.
Kiedy mięso i warzywa będą już trochę miękkie, dodajemy paprykę konserwową i ogórki konserwowe, wlewamy pół słoika zalewy z papryki, dodajemy jeszcze ok 1 litr wody, sól, pieprz i dość dużo papryki słodkiej- dusimy aż mięso i warzywa zmiękną. Kurczak w tym czasie powinien całkiem się "rozpaść" przez co zupa będzie wyglądała na bardzo gęstą.
Na koniec dodajemy koncentrat, ja dodatkowo trochę zagęszczam zupę mąką bo lubię jak łyżka w niej stoi.
SMACZNEGO!!