Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana zupa na wiosne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
marchewki 2
śmietana 200 ml
szczypiorek
koperek 3 łyzki
przyprawy
mąka 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana zupa na wiosne

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut, następnie odcedzamy, wlewamy czystą wodę i dodajemy przyprawy (sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz) oraz obraną i pokrojoną w plastry marchewkę - gotujemy 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem
Krok 1 - Kapuściana zupa na wiosne foto
2
Po tym czasie dodajemy drobno posiekany koperek oraz szczypior pokrojony w grubsze kawałki. Smietanę łaczymy z mąką, hartujemy wywarem spod kapisty i dodajemy do zupy - gotujemy jeszcze trochę.
Krok 2 - Kapuściana zupa na wiosne foto
3
Gotową zupę rozlewamy do talerzy i jemy
Krok 3 - Kapuściana zupa na wiosne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 15.06.2012 17:27
Uwielbiam takie zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak