Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanka
cukier puder 2 szklanka
jajko 2 sztuka
miód 7 dag
masło 270 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
kasza manna 4 łyżka
mleko 1/2 l
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe

Ciasto: z mąki, cukru pudru (1 szklanka), jajek, miodu i 70 g masła i sody zagnieść ciasto, upiec kilka placków (dosyć cienkich) w dużej blaszce w temperaturze ok. 190 stopni, każdy 15-20 minut na papierze do pieczenia. Ugotować kaszę z mlekiem i pozostałym cukrem, zimną utrzeć z pozostałym miękkim masłem, dodać soku do smaku. Przełożyć ciasto. Polać ulubioną polewą.

Uwagi:

Ciasto musi trochę postać, żeby placki zmiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 23.06.2012 21:07
pyszne ciacho
Justyna Jussstiii 16.06.2012 19:48
super
jolanta19 15.06.2012 19:39
super
treonina 15.06.2012 15:51
robię podobne, jest trochę słodkie ale dobre :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak