Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makrelą i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
wędzona makrela 30 dag
majonez 6 łyżek
ogórki kiszone 4 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makrelą i ryżem

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonym wrzątku, odcedzamy, a następnie przekładamy z woreczka do miseczki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy ości, a następnie samą rybę kroimy w kostkę. Ogórki kiszone obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Do ryżu dodajemy rybę, ogórki, paprykę oraz osączoną kukurydzę, a także majonez, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak