Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 8 plastrów
mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z mięsem mielonym

Plastry schabu dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki. Następnie pieczarki wraz z cebulą smażymy na odrobinie oleju. Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wyrabiamy chwilę dłońmi. Usmażone pieczarki studzimy, a następnie dodajemy je do mięsa mielonego. Ponownie dokładnie wyrabiamy masę. Następnie na plastry schabu wykładamy porcję masy mięsno-pieczarkowej. Ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Gotowe roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do pielarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak