Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
orzechy włoskie 10 dag
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
majonez 4 łyzki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z orzechami włoskimi

Ryz gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko. Orzechy drobniutko siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Następnie wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak