Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winegret z rukoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola kilka listków
oliwa 1/3 szkl.
sok z cytryny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Winegret z rukoli

Rukolę przebrać, opłukać i osączyć - wrzucić do blendera.
Oliwę połączyć z sokiem z cytryny i musztardą - wymieszać i wlać do rukoli.
Zmiksować na aksamitną emulsję.
Sos doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać do sałatek, pieczonych warzyw, drobiu oraz ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 31.08.2012 19:26
ciekawy...
Dorota37 18.08.2012 13:59
fajna potrawa
Monika63 27.07.2012 14:00
super
eagle 30.06.2012 10:58
Dzisiaj próbujemy :)
Habibi 23.06.2012 05:45
* Zapraszam serdecznie do wypróbowania moich różnorodnych przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak