Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne roladki z parówką i kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 45 dag
kapusta pekińska 6 liści
parówki 6 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szkl
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne roladki z parówką i kapustą

Kroki postępowania

1
Liście kapusty myjemy , po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je. Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łaczymy ją z mięsem mielonym oraz drobniuteńko posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie. Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy placki. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty, na to zaś parówkę.
Krok 1 - Mięsne roladki z parówką i kapustą foto
2
Za pomocą folii zwijamy mięso, tak aby utworzyły się roladki. Staramy się by mięso pokryło całą parówkę, jednak jeśli się nam nie uda - potrawa straci tylko odrobinę na efekcie wizualnym.
Krok 2 - Mięsne roladki z parówką i kapustą foto
3
Smażymy roladki z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 3 - Mięsne roladki z parówką i kapustą foto
4
Podajemy z ulubioną surówką.
Krok 4 - Mięsne roladki z parówką i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 15.06.2012 11:32
pycha :)
ziutula
ziutula 15.06.2012 01:37
udały sie wyśmienicie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak