Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchewka 1 szt
kiełbasa podwawelska 20-30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5-6 szt
kminek 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta do obiadu

Kapustę włożyć do rondla, zalać wodą, wypłukać, odcedzić. Dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę, liść laurowy, wlać odrobinę wody, wsypać angielskie ziele, kminek i gotować około 20 minut. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, zeszklić posiekaną cebulę, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.07.2013 22:21
Taka kapustka to coś pysznego.
Iwusia 09.06.2013 23:27
bardzo smaczny dodatek
olkaaa 05.09.2012 09:37
ależ ja ją lubię!
Rafał10 15.06.2012 12:05
muszę wypróbować
msmariusz 14.06.2012 23:16
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak