Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z żurawiną i rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
miód 2 łyżki
olej 1 łyżka
woda 300 ml
mleko w proszku 2 łyżki
drożdże 2 dag
rodzynki 1-2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z żurawiną i rodzynkami

Do miseczki pokruszyć drożdże, dodać miód, połowę ciepłej wody, mleko w proszku, wymieszać. Następnie do drożdży wlać olej, resztę wody, wsypać mąkę wymieszaną z solą, wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać rodzynki i żurawinę, wyrobić, włożyć do przygotowanej formy, przykryć i odłożyć na pół godziny. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika. Piec około 35-40 minut w temp 190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:11
smaczny chlebek
olkaaa 12.07.2013 07:40
super przepis
romanrafal
romanrafal 09.10.2012 13:43
pyszny chlebek
Fiffi 30.08.2012 22:42
smacznie wyglada
Andysz 07.08.2012 09:18
ekstra;)
wedith1 04.08.2012 10:21
Wygląda świetnie, z żurawina musi smakować :)
iziona 15.06.2012 08:03
Przepisuję przepis i zaraz po pracy działam :)
foczka-ks 14.06.2012 23:29
tak super
stokrotka 14.06.2012 23:08
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak