Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczak faszerowana szpinakiem i łososiem w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
szpinak świeży lub mrożony 1 paczka
łosoś wędzony plastry 100 gr
czosnek 2 ząbki
oliwa łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 200 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczak faszerowana szpinakiem i łososiem w sosie śmietanowym

Piersi przekroić, rozklepać, wcześniej zrobić farsz. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć lekko rozdrobniony czosnek, następnie szpinak, lekko podsmażyć, przyprawić do smaku, przestudzić. Zawinąć farsz w piersi, obtoczyć roladki w mące. Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucić roladki, obsmażyć z każdej strony, następnie wlać śmietanę i wszystko dusić dłuższą chwilę. Doprawić do smaku.
Czasami dodaję do sosu serek topiony, jest bardziej kremowe i można dodać oregano.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.06.2012 11:42
pyszne
mirosława4 20.06.2012 21:20
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak