Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos zielony do pieczonej wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1/2 litra
śmietana 1/2 szkl
szczypiorek 2 pęczki
jajko
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos zielony do pieczonej wołowiny

Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Smalec dajemy do rondelka i rozpuszczamy. Do rozpuszczonego smalcu dajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Jak jest dokładnie wymieszane dodajemy zimny bulion, mieszamy i gotujemy na słabym ogniu ok. 10 min. Pod koniec dodajemy śmietanę, posiekany drobno szczypiorek i z ugotowanego jajka na twardo przetarte żółtko. Wszystko doprawiamy do smaku i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:31
Fajny pomysł na sos.
IwonaKa 20.11.2013 00:05
bardzo ciekawy sosik
Iwusia 10.06.2013 23:21
smacznie się zapowiada
barbara11561 14.05.2013 16:20
świetny sosik
Katarzyna59 12.05.2013 15:30
bardzo smaczne
Grazyna0211 07.01.2013 11:11
smaczny sos
Dorian 30.12.2012 11:11
ekstra
berys18 27.10.2012 17:21
świetny sos
IKrakowianka 04.10.2012 18:46
świetny pomysł
Łukasz15 02.10.2012 16:34
fajny
romanrafal
romanrafal 07.09.2012 18:14
smaczne
mirosława4 11.08.2012 16:14
fajny sosik
RenataZ-et 30.07.2012 16:12
rewelacja
traktorek 21.07.2012 21:06
ciekawe
olkaaa 18.07.2012 07:49
chętnie spróbuję
Wafelek2601 14.07.2012 00:04
Pyszny sos
Dorota59 30.06.2012 11:49
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak