Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z kolorową papryką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
zółta, czerwona, zielona papryka
gęsty majonez 3-4 łyżki
sól, sałata

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z kolorową papryką.

Kalafiora myjemy i gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Wyjmujemy i hartujemy w zimnej. Papryki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ gotujemy 2-3 minuty w osolonej wodzie. Osączamy, studzimy i następnie kroimy w drobną kostkę. Sałatę myjemy. Spód kalafiora równo przycinamy, aby był stabilny i kładziemy na talerzu. Smarujemy dość grubo majonezem i układamy trzy szerokie pasy z papryki: żółty, zielony i czerwony. Dekorujemy sałatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 15.09.2010 14:17
pewnie fajnie wygląda,no i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak