Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z jabłek kompotawych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 340 g
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 g
białko 7 szt
masło 20 g
skórka z cytryny 2 g
jabłka 720 z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z jabłek kompotawych

Jabłka umyć upiec w piekarniku, przetrzeć przez sito.Do przecieru dodać połowę cukru i lekko podsmażyć.Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem. ubić pianę, utrwalić resztą cukru , dodać gorący przecier i lekko ubić, dodać kwasek cytrynowy i skórkę cytrynową.Masę porcjować łyżką lub szprycą w kształcie piramidy, wstawić do gorącego piekarnika 180 stopni .Po wyrośnięciu i zrumienieniu powierzchni wyjąc z piekarnika i podawać natychmiast na półmisku na którym się zapiekał

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.11.2012 20:57
świetna propozycja
Betka 19.06.2012 18:30
mniam mniam;)
Andysz 15.06.2012 00:30
pychotka!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak