Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z pasternakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pasternak 1/2 kg
jajko 1 szt.
mąka pszenna 1,5 szkl.
maizena 2-3 łyżki
sól
masło 2 łyżki
kasza manna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z pasternakiem

Pasternak ugotować w skórce, odcedzić, zahartować zimną wodą i po chwili obrać ostrożnie ze skórki.
Ziemniaki ugotować, odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę razem z ciepłym pasternakiem.
Do masy dodać miękkie masło, jajko, dużą szczyptę soli, maizenę grysik oraz tyle mąki pszennej, aby ciasto było zwarte.
Z gotowego ciasta uformować cienkie wałeczki i kroić skośne kopytka.
Gotować w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 18.03.2013 08:03
fajny pomysł-wypróbuje
Betka 02.09.2012 08:27
mmm podoba mi się;)
eagle 30.06.2012 10:52
Ciekawe połączenia.
Habibi 23.06.2012 05:44
* Zapraszam serdecznie do wypróbowania moich różnorodnych przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak