Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
czosnek kilka ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
majeranek 1 szczypta
kminek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek nacieramy dokładnie roztartym czosnkiem, oraz przyprawami. W boczku robimy kilka nacięć nożem i wkładamy w nie listki laurowe oraz ziele angielskie. Następnie natarty boczek układamy na blaszę (można przykryć folia aluminiową) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.07.2012 08:56
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak