Rolada

Rolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukru

    10 dag
  • mąki pszennej i ziemniaczanej

    po 7 łyżek
  • proszku do pieczenia

    łyżeczka
  • kostka masła

  • cukru pudru

    4 łyżki
  • tabliczki czekolady

    2,5
  • zmielonych orzechów włoskich

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbij jajka. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz ok. 12 minut w temp. 180ºC. Ciepłe zwiń.

Utrzyj masło z cukrem pudrem, stopioną czekoladą i zmielonymi orzechami włoskimi. Biszkopt rozwiń, posmaruj 2/3 kremu. Ponownie zwiń i posmaruj pozostałym kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

06.10.2011 09:47
ojoj ale ladna

Adamorek

27.09.2011 13:00
wygląda pysznie

sundaytn

09.08.2011 11:08
super!

jasiek

20.07.2011 09:20
rolady są super

emilia11

30.06.2011 18:45
kosmiczna:)

aacaac

19.05.2011 07:45
smaczne

Adamorek

19.04.2011 13:53
dobre

SyMiki

20.02.2011 13:30
ładnie wygląda.

Marcin Vw1

10.01.2011 19:26
wow ale kolorowa

kokos987

17.12.2010 09:30
apetyczna;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat