Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza w przyprawach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
masło 1 kostka
miód 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek 3 łyżki
oregano 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w przyprawach

Filet z indyka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Po osuszeniu mięso kroimy w większą kostkę. Kawałki kurczaka obtaczamy w majeranku wymieszanym z oregano oraz bazylią. Natarte mięso odstawiamy na conajmniej pół godziny do lodówki. W tym czasie masło rozpuszczamy. Do masła dodajemy miód oraz koncentrat pomidorowy, solimy oraz pieprzymy do smaku. Schłodzone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całośc zalewamy sosem z miodu i koncentratu. Pieczemy 40 minut w temp. 180*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 03.08.2012 23:45
świetny przepis!
Neetka90 03.08.2012 23:45
świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak