Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek ze skorupką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna 20 dkg
jajko 1 sztuka
mleko skondensowane 1 puszka
jajko 1 sztuka
orzechy posiekane 1 szklanka
migdały posiekane 1/2 szklanki
olejek waniliowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek ze skorupką

Przygotować ciasto: Przesianą mąkę posiekać z margaryna, dodać cukier puder oraz jajko i szybko zagnieść ciasto , schować na 1 godz. do lodówki.Potem wyjąć i wyłożyć do blaszki 20x30 cm, piec 15 minut w 200*C.
Przygotować masę:mleko z jajkiem ubić na krem dodać wanilię , orzechy , migdalyi dokładnie wymieszać. Kruchy placek posmarować masą i zapiekać 25 minut w 200*C. Skorupka powinna nabrać złotego koloru .Gorące ciasto ozdobić lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.05.2013 15:49
Smaczne ciasto
cooleczka 04.01.2013 22:16
smaczny
sara1 03.11.2012 08:01
ciekawy przepis
Andysz 20.06.2012 09:54
ekstra!
alaaa 19.06.2012 21:21
musi być smaczne
anemon 19.06.2012 09:32
Czuję przez skórę, że to ciasto jest super.
kuklik 17.06.2012 06:22
chrupiące
ben-ka 15.06.2012 09:38
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak