Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk szczeciński

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 30 dag
kwas z ogórków 1/2 litra
kostka rosołowa Kucharek 1 sztuka
śmietana 125 mililitrów
cukier do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk szczeciński

Buraki ugotować w osolonej wodzie.
Kiedy się ugotują pokroić w plasterki i przełożyć do garnka.
W wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Zalać nią buraki i dodać kwas ogórkowy.
Gotować około 15 minut i doprawić do smaku. Śmietanę połączyć z kilkoma kroplami zupy i wlać do pozostałej zupy. Zagotować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Barszczyk podawać można z uszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak