Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT PÓŁKRUCHY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
tłuszcz 10 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy 10 dag
śmietana 3 łyżka
śmietanki 3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 G
cukier puder 10 dag
poziomki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TORT PÓŁKRUCHY

TŁUSZCZ POSIEKAĆ Z MĄKĄ .DODAĆ CUKIER PUDER WYMIESZAĆ.
DODAĆ JAJKO I ŻÓŁTKO ,ŚMIETANĘ I CUKIER WANILIOWY.ZAGNIEŚĆ CIASTO.
ROZWAŁKOWAĆ I UPIEC W PIEKARNIKU 3 KRĄŻKI,OSTUDZIĆ.
ŚMIETANKĘ UBIĆ Z 10 DAG CUKRU PUDRU.
ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ W ZIMNEJ WODZIE ,I POTEM WSTAWIĆ DO WIĘKSZEGO NACZYNIA,I PODGRZEWAĆ NA OGNIU.
DODAĆ ŻELATYNĘ DO UBITEJ ŚMIETANKI.
OSTUDZONE KRĄŻKI PRZEŁOŻYĆ MASĄ .
WIERZCH TORTU UDEKOROWAĆ POZIOMKAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak