Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z twarogiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 szt
twaróg 40 dkg
jajko
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z twarogiem

Piętnaście ziemniaków obieramy i ścieramy drobno na tarce a sok z ziemniaków wciskamy do miseczki i odstawiamy na 20 minut a gdy na dnie osadzi się osad zlewamy wodę a skrobię dodajemy do startych ziemniaków,łączymy je z pięcioma ugotowanymi i utłuczonymi ziemniakami solimy i dokładnie wyrabiamy.Ser mielimy trzy razy wbijamy jajko dodajemy masło drobniutko posiekany estargon oraz sól do smaku i dokładnie mieszamy.Z ciasta ziemniaczanego formujemy kulę wielkości jabłka spłaszczamy ją a pośrodku dajemy nadzienie i mocno ściskamy formując podłużne pyzy.Wkładamy je po jednej do wrzącej osolonej wody i gotujemy 25 minut.Wyjmujemy i polewamy masłem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 23.08.2012 21:00
super jedzonko uwielbiam te kluchy
dorotka0000025 21.06.2012 13:29
fajny pomysl
dorotka0000025 21.06.2012 13:29
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak