Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet z banana, avocado i rabarbaru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

avocado 2 średnie
rabarbar 1/2 kg
cukier do smaku
cukier waniliowy 2 op.
sok cytrynowy 1-2 łyżki
banan 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet z banana, avocado i rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić w krążki - wrzucić do rondelka, dodać trochę cukru, wymieszać, nakryć i odstawić na pół godziny.
Rondelek postawić na małym płomieniu i ogrzewać, aż rabarbar puści sok - odkryć i dusić do miękkości.
Ostudzić.
Banany obrać ze skórki, pokroić wprost do blendera.
Avocado przeciąć wzdłuż na połowę, wyjąć pestkę, a miąższ wybrać łyżką i dodać do banana.
Wlać sok z cytryny i dodać cukier waniliowy - zmiksować.
Dodać uduszony rabarbar i ponownie zmiksować.
Przełożyć masę do zamykanego pojemniczka i zamrozić.
Co godzinę przemieszać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 20.07.2012 09:37
super
eagle 29.06.2012 15:08
super
Habibi 22.06.2012 14:13
* Serdecznie zachęcam do skorzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak