Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 20 dkg
cukier 15 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały 5 dkg
rodzynki 5 dkg
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bakaliami

Migdały drobno siekamy. Rodzynki parzymy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, posiekanymi migdałami, rodzynkami i skórką. Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Następnie dodajemy żółtka. Na koniec dodajemy po troszku mąkę wymieszaną z bakaliami i dokładnie mieszamy. Przygotowany biszkopt wlewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.11.2013 18:28
Lubię takie.
Rybciia 25.09.2013 08:34
pyszny!!! :-)
Katarzyna59 16.07.2013 07:31
smaczny biszkopcik
smakoszek 21.06.2013 00:05
bardzo lubię
Iwusia 17.05.2013 21:25
bardzo fajny biszkopcik
Ada-Gaba 23.04.2013 11:02
lubię takie pyszności
berys18 02.03.2013 15:05
z bakaliami nie robiłam, muszę spróbowac
sara1 22.01.2013 09:12
pyszne ciasto
Dorota37 21.01.2013 13:19
pycha
romanrafal
romanrafal 30.09.2012 10:45
pycha
Wafelek2601 09.09.2012 08:13
Pyszny
Małgorzata106 31.08.2012 19:55
super
IKrakowianka 11.08.2012 21:46
super :)
Dorian 12.07.2012 11:12
pycha
RenataZ-et 27.06.2012 21:04
wyśmienity
m1monika 23.06.2012 22:47
pyszny!!!
Łukasz15 17.06.2012 00:13
super
mirosława4 15.06.2012 17:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak